Zájem o Indy 500 v Evropě enormně stoupá. Bude z toho těžit i F1, myslí si Alonso

Fernando Alonso během oficiálních tréninků na Indy 500 | foto: IndyCar Media

Fernando Alonso namísto tradiční Velké ceny Monaka pojede snad ještě tradičnější 101. ročník Indy 500. Toto rozhodnutí se setkalo s vlnou kritiky, ale čísla nyní ukazují, že pro motorsport jako takový by to mohlo mít přínos.

"Myslím si, že Formule 1 potřebuje Severní Ameriku a možná i Severní Amerika potřebuje více Formule 1. Myslím si, že z toho benefitují všichni. Když se podívám na fanoušky v Evropě a ve Španělsku, tak zájem o Indy 500 je v porovnání s minulými ročníky enormní," řekl pro agenturu Reuters Fernando Alosno. Ve Španělsku prý zájem o tento závod vzrostl o 800 procent.

"Všichni ve Španělsku čekají na 28. května, aby sledovali závod. Dostal jsem již mnoho zpráv na sociálních sítí, kde mi fanoušci děkují, že jsem jim tento závod představil, jelikož ho nikdy nesledovali a moc se jim to prý líbí," pokračoval rodák z Ovieda.

Alonso doufá, že jeho účastí v IndyCar vzroste zájem amerických fanoušků o Formuli 1. "Doufejme, že popularita F1 bude ve Spojených státech růst. Máme navíc nové americké majitele, společnost Liberty Media, takže věřím, že oni mají nějaké plány."

Problémy s adaptací zpět do kokpitu specifikace vozu Formule 1 prý nebudou. "Mé jezdecké dovednosti jsem rozvíjel vždy v F1 autech, takže až se vrátím, tak věřím, že se dokáži okamžitě adaptovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy