"Verstappena jsem již mnohokrát porazil," hlásá dvacetiletý Ocon

Esteban Ocon v Soči | foto: Sahara Force India

Současné startovní čítá hned celou řadu mladých pušek: Verstappen, Ocon, Wehrlein a Stroll. Max je v F1 již zajetý, Stroll je naprostý zelenáč, ale v posledních týdnech vystrkuje růžky Francouz Ocon pilotující růžovou Force Indii.

Ocon jezdil již loni za Manor po boku Pascala Wehrleina, kde nahradil Indonésana Harjanta. Následně si na podzim vydobyl angažmá u Force Indie, když Nico Hulkenberg oznámil přestup k tovární stáji Renault.

Force Indie sice pro letošek změnily barvu, ale forma se oproti loňsku moc nemění a tento celek zatím drží čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Navíc největší rival Williams¨de facto boduje jen s jedním autem, jelikož osmnáctiletý Stroll se pořád nemůže najít.

Esteban Ocon při tréninku v Barceloně | foto: Sahara Force India

Naopak Ocon má za sebou slušné výsledky. V prvních třech velkých cenách zajel vždy na 10. místě a v Rusku dokonce dojel za Sergiem Perézem na 7. pozici. Zdá se, že tu tak máme další vycházející hvězdu.

Nabízí se tak srovnání s Maxem Ocon to vidí vcelku jasně: "Nemusím se vedle něj stydět. Já nejsem navíc jediný, kdo ho porazil. Já vyhrál titul v F3, Blomqvist byl druhý a Max skončil až třetí. Již mnohokrát jsem ho porazil. Teď je přede mnou, jelikož už je v F1 oproti mě dost dlouho. Teprve se do toho dostávám," řekl dvacetiletý Francouz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy