Stav Stirlinga Mosse se lepší, veterán opustil nemocnici

Stirling Moss se o dění v F1 stále živě zajímá | foto: Mercedes AMG F1 Team

Léta se nedají zastavit a tak jsme bohužel čas od času zasaženi smutnou zprávou o odchodu nějaké sportovní veličiny. Naposledy jsme se rozloučili s exmistrem světa Johnem Surteesem - zpráva o jeho skonu zastihla svět F1 při testech v Barceloně.

Ještě předtím médii proběhla znepokojivá informace o vážném zdravotním stavu čtyřnásobného vicemistra světa a muže, který navíc třikrát zaujal v konečném hodnocení šampionátu F1 třetí místo. Sir Stirling Crawford Moss ukončil svou bohatou kariéru 23. dubna 1962 poté, co těžce havaroval na trati Goodwood při nemistrovském závodě Glover Trophy a po návratu do kokpitu zjistil, že pozbyl svých vynikajících reakcí. 

Značka Mercedes znamenala pro Mosse vynikající rok v F1 | foto: Daimler AG

"Věčně druhý" nebo také "Pan závodník" Stirling se ale intenzivně o dění v F1 zajímal a často býval nejen přítomen při různých závodech, ale dokázal plnit i roli moderátora a dokázal s nadhledem a šarmem zpovídat své mladší nástupce. Legendární byla jeho dlouhá rozprava s Jamesem Huntem, kdy se nakonec role vyměnily. Dychtivý Hunt se rychle přeorientoval do role zvědavého žáka a Moss mu ochotně odpovídal.

Dnes osmasedmdesátiletý Moss byl v loňském roce stíhán zdravotními problémy a po masivním zánětu dýchacích cest a následné infekci byl hospitalizován těsně před vánočními svátky v Singapuru. Léčení ztížily komplikace, a tak si Moss v Asii pobyl delší dobu, než sám plánoval. Nyní se po 134 dnech nemocniční anabáze vrátil zpět do svého sídla v Mayfairu.

"Stirling má před sebou ještě mnoho dalších rehabilitačních procesů, ale jeho stav se výrazně zlepšil. Znovu musím ocenit přístup nemocnice v Singapuru, kterým děkujeme z upřímného srdce nejen my, ale celá rodina, přátelé a fanoušci za úžasnou podporu. Stirling se cítí plný sil, radosti a naděje. Nyní už se těší na španělskou Grand Prix, kterou ze společné postele budeme sledovat oba," uvedla Stirlingova manželka lady Susie Moss.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy