Force India veze do Barcelony novinky, chce bojovat s Red Bullem

Sergio Pérez ve Velké ceně Ruska | foto: Sahara Force India

Force India míří do Barcelony s další sadou nových dílů. Věří, že díky svému vývojovému programu bude moci bojovat o třetí příčku, kterou v současné době drží v šampionátu Red Bull. Jenže ani ten nespí.

Indická stáj je v šampionátu čtvrtá zásluhou Sergia Péreze a Estebana Ocona, kteří zatím bodovali ve všech letošních závodech. V kvalifikacích je její forma obvykle horší, to však nahrazuje dobrými strategiemi a lepší výkonnosti v závodním režimu.

Na otázku, zda si po nasazení novinek v Barceloně bude moci vyšlápnout i na Red Bull, Bob Fernley pro Autosport odpovídá: "Pokud od Barcelony půjde všechno podle plánu, pak to budeme moci přehodnotit. Nesmíme zapomínat, že ostatní týmy nestojí v klidu, proto v tom zkrátka musíme být opatrní." Red Bull totiž do Barcelony veze přepracované auto - kvůli množství novinek dokonce někteří nehovoří o B-specifikaci, ale s nadsázkou rovnou o novém voze RB14.

"Prvním cílem je upevnit si čtvrté místo. Pokud se pak budeme moci z výkonnostního hlediska posunout dále, tak to bude ideální. Tažení prvními čtyřmi závody se docela povedlo. Snad v Barceloně doplníme scházející výkonnost a budeme moci bojovat kolo na kolo s dalšími," věří zástupce šéfa Force Indie.

Podaří se Force Indii stáhnout svou ztrátu na třetí příčku? | foto: Sahara Force India

"Už od prvního dne v Austrálii jsme věděli, že máme ve výkonnosti mírný deficit... Myslím, že když se dostaneme do Silverstone, tak to z naší strany bude velmi zajímavé. Pokud si zkrátka dokážeme poradit s tou výkonnostní ztrátou, tak nás potom čeká neuvěřitelně vzrušující druhá polovina sezóny," dodává Fernley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy