Renault odkládá nasazení vylepšeného motoru, Abiteboul vysvětluje proč

Renault | foto: Renault Sport F1

Renault se kvůli obavám o spolehlivost rozhodl odložit nasazení nové, výkonnější specifikace své pohonné jednotky na červenec. To je dobrá zpráva pro Force Indii a Williams - jeho nejbližší soupeře používající motory Mercedes.

Původně francouzský výrobce plánoval přivézt novou verzi do Montrealu, během testů na stolici se však objevili určité potíže, proto tento krok odkládá na konec července.

"Chtěli bychom to zvládnout do letní přestávky a v souladu s nasazováním jednotlivých pohonných jednotek, takže bychom se k tomu rádi dostali u pohonné jednotky číslo 3, bude-li to možné," uvádí pro Autosport Cyril Abiteboul, ředitel Renaultu Sport F1.

K nasazení druhých motorů dojde příští víkend ve Španělsku či o 2 týdny později v Monaku, třetí pohonné jednotky hodlají použít kolem závodu v Británii nebo v Maďarsku ve druhé polovině července.

"Jde o něco, na čem stále pracujeme. Dotýkáme se určitých omezení, ale věříme, že koncept, který jsme letos představili, je správný. Chystáme inovace a zvýšení výkonnosti," pokračuje Abiteboul. Má to jedno ale: "Musíme dostat pod kontrolu spolehlivost motoru, jak jsem zmínil při mnoha příležitostech."

Výřez v bočnici Renaultu odhaluje vnitřní uspořádání pohonné jednotky F1 | foto: HaJ

"Víme, že v systému je určitá slabina, s níž se musíme vyrovnat. Platí to jak na dráze, tak na dynamometru. A to je ten problém se spolehlivostí. Totéž platí pro Hondu - potíže se spolehlivostí škodí vašemu vývojovému programu v továrně. Musíme to zvládnout," popisuje šéf Renaultu.

I přes jisté zdržení ale věří, že se svým soupeřům hodně přiblíží: "Nesnižuji svou ambici stáhnout obrovský díl náskoku, který mají Mercedes a Ferrari. Netvrdím, že se jim teď vyrovnáme, ale že pro to máme plán."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy