FIA hodlá podobným problémům zabránit

Oč se jedná? Samozřejmě o zmatky s počítáním odjetých kol při poslední Grand Prix Brazílie na okruhu Interlagos, díky kterým se nejprve radoval z vítězství Fisichella, následně Raikkonen a po výroku FIA ve čtvrtek opět Ital.

V případě předčasného ukončení závodu, se bere jako výsledné pořadí to, které bylo po průjezdu cílem 2 kola zpět. Mezinárodní automobilová federace prošetřila ve čtvrtek podrobné analýzy a materiály ze závodu a potvrdila, že vítězem se skutečně stal Giancarlo Fisichella z týmu Jordan, který již byl v době zvednutí červených vlajek v 56. kole. A v 54. kole, které je tak tím rozhodujícím a tedy posledním již vedl.

S časomírou na okruhu nebylo vše v pořádku a tiskový mluvčí FIA k tomu poznamenal: „Pořadatelé předali FIA zprávu o situaci při GP Brazílie, jež byly z jejich pohledu příčinou pochybení ve výsledcích.“

FIA hledá pravé příčiny problémů letošní Grand Prix Brazílie a bude dle svého prohlášení pracovat na opatřeních, jež by podobným problémům v budoucnu zabránila.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy