Honda začne s penalizacemi po závadě u Vandoornea již v Rusku

Pohonná jednotka Honda RA616H | foto: Honda Racing F1

Stoffel Vandoorne zaznamenal problémy ke konci úvodního tréninku v Soči. Protože s některými díly je již na limitu 4 kusů na sezónu, tak se zřejmě v neděli nevyhne postihu na startovním roštu.

Belgický jezdec dnes pět minut před koncem prvního tréninku hlásil, že nemá žádný výkon. Zajel pomalu do boxů, kde se mechanici hned chopili práce na jeho voze.

Podle zpráv z týmu tentokrát pravděpodobně neselhal motorgenerátor pro rekuperaci tepelné (MGU-H), ale kinetické (MGU-K) energie. Na jeho voze nyní kvůli nedostatku času probíhá výměna celé pohonné jednotky.

Protože dostane také nové turbo a MGU-H, pak jej v neděli nemine trest v podobě odsunu o 15 míst zpět na startovním roštu. Pohonná jednotka bude obsahovat také nové MGU-H s vylepšenou spolehlivostí, které Honda přivezla po problémech v Bahrajnu.

>

Ráno museli své již třetí turbo nasadit také Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen u Ferrari. Protože jsou na sezónu povoleny jen 4 kusy a čeká je ještě 17. závodů. Později v průběhu ročníku se proto dají očekávat penalizace také u italského týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy