Haas v Rusku přechází na brzdy Carbone Industrie

Kevin Magnussen při tréninku v Bahrajnu | foto: Haas F1 Team

Dle šéfa i pilot stáje americké stáje Haas jsou na tom brzdy Carbon Industrie lépe než jimi současně používané Bremba. V Rusku tak Carbone Industrie poprvé vyzkoušejí naostro.

Haas a brzdy je asi stejná pohádka jako McLaren a Honda. Americký bažant seriálu se s nimi trápí již od loňska a již dříve avizoval, že situaci bude možná řešit změnou dodavatele. Volba padla na Carbon Industrie, které Haas již párkrát testoval, a to i během posledních testů po VC Bahrajnu.

V Rusku to ale bude poprvé, co je Haas nasadí pro závodní víkend a nahradí tak současné brzdy od firmy Brembo. Zatím ale není jasné, zda na nich tým odjede i závod. Vše dle šéfa stáje bude záležet na prvním volném tréninku.

"V současné chvíli je to ještě otevřené. Uvidíme, jak to půjde v prvním volném tréninku, a následně se rozhodneme. Snad na nich budeme moci zůstat, jelikož při testování se chovaly dobře. Jezdci s nimi byli také spokojení. Hlavní je, že jsou konzistentní. Teď je naší prioritou dostat se do bodu, kdy brzdy nebudou problém," okomentoval situaci šéf stáje Steiner.

S přechodem na Carbone Industrie je spokojen i Kevin Magnussen: "Budeme pokračovat s tím, co jsme zkoušeli v Bahrajnu a uvidíme, jak to půjde. Je vždycky dobré čas od času vyzkoušet něco nového. S brzdami CI jsme se cítili dobře, takže s nimi budeme pokračovat. Vrátit se můžeme vždycky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy