Pirelli v Rusku očekává strategie pouze s jednou zastávkou

Jenson Button v Rusku | foto: Honda Racing F1

Pirelli do Ruska přivezlo tři sady pneumatik - ultra-měkkou, super-měkkou a měkkou směs. A dle vedení dodavatele se dá očekávat, že týmy závod odjedou s pouze jednou zastávkou.

Důvodem je samotný autodrom v Soči, který byl otevřen teprve před pár lety a jehož asfalt je k pneumatikám velmi shovívavý. Letos to bude teprve třetí Velká cena Formule 1, která se v hostitelském městě zimní olympiády z roku 2014 pojede.

"Závod se pojede po dvoudenních testech v Bahrajnu, takže bude zajímavé sledovat, jak se nové poznatky promítnou na trati a jak budou týmy v Rusku pracovat s pneumatikami," řekl šéf Pirelli Mario Isola.

"Dá se čekat, že kvůli povrchu na okruhu v Soči a letošním pneumatikám s delší životnosti to bude přímočarý závod s jednou zastávkou. Na druhou stranu je to poprvé, co sem přivezeme ultra-měkkou směs, takže uvidíme, jak to s novými vozy půjde dohromady. Rozdíly ve výkonu jednotlivých směsí jsou relativně malé, takže každá z nich může být potencionální volbou pro závod," dodal Ital.

Rusko navíc bude předposlední Grand Prix, kde budou gumy předepsané přímo od Pirelli. Od Velké ceny Monaka již budou týmy tradičně vybírat svých 10 sad ze 13 dostupných (oznámení přijde 10 dní před závodem). Pro závod v Soči má tak každá stáj k dispozici 7 sad ultra-měkkých sad - ty se zde objeví vůbec poprvé, 4 super-měkké a 2 měkké sady. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy