"Cit pro asfalt a vzpomínky byly zpět," těší Kubicu po testu s formulí GP3

Robert Kubica | foto: Renault Sport

Bývalý pilot Formule 1 Robert Kubica se poprvé od své hrozivé havárie v rallye vrátil do monopostu. Přiznává, že to v něm vyvolalo vzpomínky na dávné časy.

Populární Polák s jednosedadlovou formulí GP3 týmu Trident ve středu tento týden zvládl na úzkém a náročném okruhu Franciacorta v Itálii přes 70 kol. "Byl jsem zpět ve vodách, ve kterých jsem mnoho let plaval. A musím říct, že to byl skvělý pocit, fakt báječný," pochvaluje si jezdec.

"Překvapilo mě to, protože po tak dlouhé době se znovu objevil ten cit pro asfalt a emoce, na které si vzpomínám. Samozřejmě by se našla spousta věcí, které bych mohl udělat lépe," pokračuje Kubica, který při nehodě v rallye Ronde di Andora v roce 2011 utrpěl vážné zranění ruky, což mu znemožnilo návrat do F1.

"Pokud jde o fyzičku a přípravu, tak existuje mnoho věcí, v nichž se můžete zlepšit, ale má omezení jsou na dobré úrovni. Test jsem absolvoval za těžkých podmínek - okruh Franciacorta je náročný a formule GP3 nemají posilovač. Ale jsem rád, že se mi dostalo této příležitosti," pokračuje bývalý pilot Renaultu, který s monopostem jezdil naposledy během testů ve Valencii 2011.

Letos měl závodit ve vytrvalostním šampionátu WEC s týmem ByKolles, z toho však nakonec vycouval: "Rozhodl jsem se po prologu přerušit svůj závodní program s týmem ByKolles v LMP1. Proto se nezúčastním nadcházejícího úvodního závodu WEC v Silverstone ani dalších WEC závodů. Šlo o náročné rozhodnutí odstoupit a přijít tak o příležitost se přidat k tak náročnému a soutěživému šampionátu. Věřím ale, že nešlo o definitivní loučení."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy