První trénink byl ztráta času. Pneumatiky jsou na horku jak čokoláda, tvrdí Hamilton

Lewis Hamilton při tréninku v Bahrajnu | foto: Daimler AG

Letos se již po čtvrté pojede v Bahrajnu za tmy. Závod začne v 18:00 pod umělým osvětlením a za již “příznivějších” teplot. Jezdcům se ale nelíbí, že první trénink a třetí trénink se jezdí v odpoledních hodinách, kdy je na trati neúnosné horko.

Kvalifikace a závod se jedou ve stejný čas, ale hned dva tréninky se jedou de facto na odpoledním slunci a pro auta je to lidově řečeno pěkný záhul. Navíc data, která na boxové zídce získají nejsou moc vypovídající pro samotný závod, ten se jede v úplně jiných podmínkách.

Jedním z pilotů, který se k této záležitosti vyjádřil, je i Lewis Hamilton. Dle Brita je odpolední trénink ztrátou času. Jen pro připomenutí, nelze opomenout, že právě Mercedesy v prvním tréninku zajížděly velmi pomalé časy. Je tak otázkou, zda se opravdu na horku trápí, nebo se jednalo pouze o klasický sandbagging, kdy naplnili nádrž až po okraj.

Lewis Hamilton při tréninku v Bahrajnu | foto: Daimler AG

“Je to vždycky divné. Nechápu, proč se první trénink trénink jezdí v tento čas. Nejhorší část dne, protože je strašné vedro - 60 stupňů na trati. Je to ztráta času. Není to problém pro jezdce, ale pro auta. Zabrat dostávají hlavně gumy,” okomentoval situaci Hamilton.

“Je to šílené, není to ani zábava. Gumy se doslova vaří a vy jen kloužete, protože nemáte žádný grip. Kdybyste dali na trať tabulku čokolády, tak se do minuty rozteče. Stejné je to s gumami. Nic z toho nemáte, druhý trénink je pak úplně o něčem jiném," dodal Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy