V Číně čekáme déšť. Räikkönen komentoval formu Ferrari sobě vlastním způsobem

Kimi Räikkönen po závodě v Austrálii | foto: Scuderia Ferrari

Na prvních čtyřech místech v první velké ceně letošního roku skončily vozy Ferrari a Mercedesu. Vyhrál Vettel, za ním skončil Hamilton a Bottas. Pomyslnou bramborovou medaili pak bral Kimi Räikkönen. Ten ale se svým výkonem nebyl úplně spokojený.

Finský matador se dnes na tiskové konferenci před Velkou cenou Číny vrátil k závodu v Albert Parku, kde prý Kimiho Ferrari nepředvedlo svůj plný potenciál. To se pak projevilo i na rychlosti, kdy Räikkönen na první trojici značně ztrácel - dojel 22 sekund po vítězi Vettelovi.

"Autu jsme docela rozuměli, ale nestihli jsme ho doladit. Nedopadlo to úplně dobře, ale v porovnání s předchozími roky je to pohádka. Měli jsme sice pár problémů a víme, že jsme mohli jet mnohem rychleji, ale i tak jsme jako tým odvedli dobrou práci a získali nějaké body," řekl pro novináře finský pilot.

Kimi Räikkönen při prvním závodě sezóny v Austrálii | foto: Scuderia Ferrari

"Zatím jsme tu neodjeli ani jedno kolo s novými vozy, takže kdo ví? Myslím si, že máme velmi slušné auto, ale nemá moc smysl hádat, kdo nakonec dojede na čele a kdo ne," odpověděl Räikkönen na otázku ohledně tipů na výsledek.

Dle předpovědi to vypadá na pěkně deštivý víkend a navíc Pirelli přiveze novou specifikaci gum, které budou uzpůsobeny novým pravidlům, které se týkají restartu závodu v případě, že velká cena odstartuje za safety carem. Od letoška se totiž jezdci při tomto scénáři budou závod znovu začínat klasicky z roštu.

"Budeme tu mít jiné pneumatiky do deště, takže je to pro nás jedna velká neznámá, ale to je tak pro všechny. Většinou, když je auto dobré za sucha, tak nemá problémy ani za deště. Budeme si ale muset ještě počkat, sám si myslím, že by to problém být neměl," dodal Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy