Grosjean hodně věří novým posilám: "Druhý rok Haasu bude ještě lepší"

Romain Grosjean s Haasem VF-17 | foto: Haas F1 Team

Romain Grosjean vkládá velké naděje v nové posily, které americký tým získal během zimy a které mají zabránit tomu, aby se opakovaly loňské problémy.

Haas začal svou první sezónu v F1 výborně, když Grosjean zabodoval v třech ze čtyř úvodních velkých cen (6. v Austrálii, 5. v Bahrajnu a 8. v Rusku). Ve zbytku sezóny pak skončil v první desítce už jen dvakrát, jelikož se jeho tým trápil s analýzou dat a nápravou problémů s nastavením během závodních víkendů.

Na otázku, zda to u Haasu řešili, francouzský pilot pro motorosport.com odpovídá: "Zaměřujeme se na to, snad se nám to všechno podaří. Mám v týmu více lidí, více inženýrů, více poznání. Když to jde dobře, tak to je jednoduché nastavit auto, ale když ne, pak máme více zdrojů, abychom pracovali tvrději. Během zimy se k nám přidali někteří opravdu chytří lidé a my do nich opravdu vkládáme velké naděje."

Haas se loni začal brzy věnovat monopostu pro rok 2017, což bylo také jedním z důvodů, proč se postupně propadal. I když ostatní očekávali, že se ve druhé sezóně bude trápit více, tak Grosjean věří, že tomu bude opačně.

Romain Grosjean s týmovým kolegou Kevinem Magnussenem při představení vozu pro sezónu 2017 | foto: Haas F1 Team

"Proto tady máme Geneho [Haase, majitele], jelikož rozumí závodění, miluje ho a ví, že první rok bývá skvělý, ale ten druhý je výzvou. Trvá to, než dosáhnete na vítězství, takže se vždy musíte dívat o krok dále dopředu. A s [šéfem týmu] Güntherem Steinerem tomu opravdu dobře rozumíme.

Kdykoliv bylo auto v aerodynamickém tunelu a kvůli lidem, které jsme začínali zaměstnávat, jsem věděl, že druhý rok bude vypadat lépe. Celý proces byl v podstatě proveden velmi chytře, takže první rok neměl být skvělý a ve druhém následovat propad," dodává Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy