Ferrari má možná lepší motor než Mercedes, prozradil zákaznický tým

Sebastian Vettel při prvním závodě sezóny v Austrálii | foto: Scuderia Ferrari

V první velké ceně roku 2017 dokázal oba vozy Mercedesu překonat čtyřnásobný mistr světa ve voze Ferrari a po třech letech to konečně vypadá, že nějaká stáj našla na Stříbrné šípy recept.

Ferrari své motory dodává i dalším dvěma stájím, a to Haasu a Sauberu. Loni dokázala americká stáj v Albert Parku zajet na 6. místě. Letos sice ani jeden z pilotů závod nedokončil, ale i tak si šéf stáje pochvaluje novou specifikaci pohonné jednotky z Maranella.

“U motoru se nedá říci, že by se zlepšil jen v jednom směru. Oproti loňsku je to celkově velký posun. Je minimálně na úrovni Mercedesu, možná že je i lepší,” okomentoval situaci šéf stáje Steiner.

“Ferrari dokázalo vyhrát v Austrálii, ale každý tvrdě pracuje na vývoji. Vždy se závodí hlavně v továrně. Ferrari se vydalo správným směrem a bez jejich pomoci, bychom nebyli tam, kde jsme dnes,” pokračoval šéf Haasu.

Přestože Grosjean skončil v kvalifikaci šestý, tak se mu nepodařilo závod dokončit. Stejně na tom byl i dánský pilot Kevin Magnussen, který přešel k americké stáji z továrního týmu Ranaultu. Ideální start do sezóny to sice nebyl, ale i tak to Steiner nevidí jako velký problém.

“Pokud máte rychlost, tak pak můžete mít i spolehlivost. Není to sice úplně dobrý začátek, ale kdybychom neměli rychlost, tak by to byl větší problém než naše současné trable. Jsme optimističtí, musíme ale i nadále tvrdě pracovat. Ve středu pole je to hodně vyrovnané. Když budeme mít dobrý den, tak můžeme skončit hodně vysoko, ale když se nebude dařit, tak klidně můžeme dojet na chvostu. Jiné týmy tuto hypotézu potvrzují. Musím ale říci, že jsme celkově překvapeni s našimi výkony, hlavně co se týče Romaina a jeho šestého místa v kvaldě. Zajel to kolo o čtyři desetiny rychleji než Massa, což je docela slušné,” zakončil Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy