Whiting vysvětluje příčiny druhého zaváděcího kola. Kvjat za to nemůže

Charlie Whiting v Číně | foto: Red Bull

Závodní ředitel nyní dovysvětlil důvody, proč jezdci museli před startem VC Austrálie zajet dvě zahřívací kola. Jak se nakonec ukázalo, chyba byla na straně ředitelství závodu.

“Start jsem posunul, jelikož jsem si nebyl úplně jistý, zda je vše v pořádku předtím, než se spustí odpočet,” řekl pro Motosport.com závodní ředitel. “Zaprvé, Peréz byl nejdříve na špatném místě, ale pak se začal srovnávat. Pak tam byl ještě nějaký problém s Kvjatem a jeden z maršálů zmáčkl žluté tlačítko, které se používá v situaci, kdy něco není v pořádku. Nevěděli jsme, co se děje, a nejbezpečnější řešení tak bylo vyslat jezdce na další rozehřívací kolo,” pokračoval Whiting.

"Video následně ukázalo, že u Kvjata žádný problém nebyl, on dokonce ani nedával žádný signál, který by značil potíže. Asi to tedy spíše byly jen slabé nervy traťového maršála. To nevysvětluje, proč bylo tlačítko zmáčknuto, ale někteří lidé pod tlakem dělají nevysvětlitelné věci,” dodal Whiting.

"Prostě a jednoduše hlavním důvodem byla bezpečnost, a proto jsme nechali piloty obkroužit jedno zaváděcí kolo navíc. Žádný jezdec nebyl na vině, takže nikdo nemusel startovat z boxové uličky,” zakončil závodní ředitel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy