Haas je nucen z vozů odstranit třesoucí se T-křidélko + VIDEO

Magnussen na Haasu VF-17 Ferrari | foto: Haas F1 Team

Krom žraločích ploutví se na vozech objevily i tzv. T-křidélka, které jako první ukázal Mercedes. Americká stáj Haas po tomto aerodynamickém prvku sáhla také, ale po prvním tréninku musel být z auta sundán.

Důvod je jednoduchý, jak totiž ukázaly televizní záběry, celá konstrukce T- křidélka upevněného přímo na žraločí ploutvi se až nezdravě kymácí. Pro druhý trénink, tak Haas "téčko" sundal a není jisté, zda ho nasadí v samotném závodě.

"Takto jsme měli křidélko i v Barceloně a nebyl s tím žádný problém. Pro druhý tréninky jsme ho museli sundat a uvidíme, co vymyslíme do zítra. Data ukazují, že přítlak je optimální a vše je v normálu. Rádi bychom ho tam měli, ale uvidí se, zda to půjde. Na těchto autech je vše nastaveno na maximální výkon a každý prvek pomáhá, proto ho chcete mít," okomentoval situaci šéf stáje Günther Steiner.

Romain Grosjean v závěrečném dni předsezónních testů | foto: Haas F1 Team

Grosjean byl schopen jak s křidélkem, tak bez něj v obou trénincích skončit na osmém místě, i když v druhém tréninku na sedmého Sainze ztrácel znatelné čtyři desetiny.

"Myslím si, že ráno zajel lepší kolo. Odpoledne na své maximum ztratil pár desetin. Je to tak těsné, asi už tím unavuji lidi, že to pořád říkám, ale jednou skončíte osmý, pak šestnáctý. Rozhodují detaily," dodal Steiner.

Magnussenovi se ale příliš nedařilo, jelikož v prvním tréninku měl problém s vyvážením a při druhém zase problémy s únikem vody v pohonné jednotce. "Moc jsem toho neodjel. Musíme se na to teď podívat a vše prošetřit. Snad se nám ty problémy podaří vyřešit. Ale i tak je dobré vidět, že naše auto je konkurenceschopné, to je pozitivní poznatek," okomentoval své trable dánský pilot, který pro letošek nahradil v americké stáji Estebana Gutierréze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy