Spalování oleje a špinavé triky? Red Bull "vidí duchy," směje se Mercedes

Valtteri Bottas během testů v Barceloně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff obvinil Red Bull z toho, že vidí duchy, když si myslí, že jeho tým používá špinavé triky pro navyšování výkonu.

Red Bull se nedávno po FIA požadoval objasnění pravidel týkající se spalování oleje jako paliva poté, co podezříval svého německého soupeře z toho, že takto v kvalifikaci zvyšuje výkon. Wolff se tomu ale nyní vysmál, skvělou kvalifikační rychlost přičítá dobrému mapování motoru.

"Vidí duchy. Už léta máme mapu, která nám v kvalifikaci umožňuje využívat vyšší výkon. Nejde o nic nového. Možná v Austrálii dojde k protestům, ale u Mercedesu cítíme, že je vše v pořádku," komentuje podezření sportovní ředitel Stříbrných šípů.

Očekává, že je letos čeká náročná bitva, budou-li chtít i letos obhájit mistrovský titul. Jako jeho největším soupeřem se po testech zdá být Ferrari: "Jde o solidní tým s těmi správnými zdroji, schopnými inženýry a energickým a motivovaným lídrem."

Red Bull požádal o výklad pravidel týkající se spalování oleje, podezřívá Mercedes z využívání nekalých praktik v kvalifikaci | foto: Red Bull Content Pool

"Je to logické očekávat, že Ferrari bude konkurenceschopné. Během testů bylo nejrychlejší a ujelo spousty kilometrů. V neděli v Austrálii vidím na pódiu Ferrari a doufám, že s nimi budeme bojovat o vítězství," přeje si Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy