Briatore formou Ferrari z předsezónních testů nadšený není, optimismus nesdílí

Kimi Räikkönen s Ferrari SF70H během prvního týdne předsezónních testů v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý týmový šéf Flavio Briatore není v extázi z výkonů, které Ferrari předvádělo během testů v Barceloně. Očekává, že v závodech bude jeho konkurenceschopnost opět nižší.

Stáj z Maranella dosahovala nejrychlejších časů, Kimi Räikkönen byl dokonce o 7 desetin rychlejší než Valtteri Bottas či Lewis Hamilton s Mercedesem. Ferrari navíc zvládlo 4450,18 km, čímž se z pohledu ujeté vzdálenosti zařadilo na druhou příčku právě za Stříbrné šípy, proto jej mnozí řadí mezi hlavní kandidáty na titul.

"Já tento optimismus obklopující Ferrari nesdílím. Chápu ty pocity po testech v Barceloně, pochybuji ale, že ty výsledky jsou důvěryhodné. Nedokážu si představit, že by byl Mercedes pozadu vzhledem k náskoku, který měli do konce listopadu. Myslím, že Němci hrají tak trochu na schovávanou," uvádí Briatore na dotaz novináře Lea Turriniho.

Sám by ale uvítal, kdyby se někdo ukončil dominanci mistrů světa: "Spokojil bych se s vyrovnanějším šampionátem, kdy by si to spolu rozdávala různá jména."

Na dotaz směřující k novým majitelům Formule 1, odpovídá: "Já nejsem u vytržení z Liberty, která koupila F1, ale nemusí mít vůbec ponětí o tom, co vlastně koupila. Chtějí z každé velké ceny udělat Super Bowl, ale o čem to vlastně mluví? Jak uděláte Super Bowl uprostřed Arden? Nebo v Malajsii, mezi monzuny a hady?"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy