Už nemusíme jezdit jako malé děti, komentuje Alonso dopad technických změn

Piloti McLarenu Stoffel Vandoorne a Fernando Alonso | foto: McLaren

McLaren si zažil perných 8 testovacích dní na okruhu ve španělském Katalánsku. již v prvním týdnu musela stáj sídlící ve Wokingu řešit problémy s pohonnou jednotkou, které se táhly po celé dva týdny.

Nové MCL32 dohromady v Barceloně odkroužilo pouhých 425 kol, což dává chabý průměr 53 kol na den. Ale i tak si piloti o nových vozech udělali obrázek. O svůj názor se nyní podělil i pětatřicetiletý Alonso.

"Útočení v zatáčkách a pocit z přilnavosti jsou rozhodně příjemné překvapení. Konečně můžete jezdit tak, jak chcete, a nemusíte řídit jak malé děcko, jelikož s vám nepřehřívají gumy a to je prostě ten nejlepší pocit, jaký můžete ve voze F1 mít. Je zábavné mít zase volnou ruku, co se týče stylu jízdy," okomentoval nové specifikace vozů rodák z Ovieda.

Fernando Alonso se musí v Barceloně obrnit velkou trpělivostí | foto: McLaren

Na otázku, zda se snížila degradace pneumatik, Alonso odpovídá: "Můžete jezdit na úplné hraně. Zatím se jeví, že to tak nakonec bude, a mně se to opravdu líbí. Jsou to skvělé zprávy jak pro sport samotný, tak i pro mě, jelikož to sedí mému jezdeckému stylu. Je to prostě přirozenější.

Kdykoliv můžete jet rychleji, tak je to vždy větší show. Když projíždíte na plný plyn třetí zatáčku (v Barceloně), tak je to ohromná jízda. Je to fakt skvělé. Je to těžké vysvětli lidem a novinářům, jelikož neznáte ten pocit, ale věřte mi, je to váně síla!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy