Optimismus v Renualtu opadá. Bodovat budeme jen těžko, komentuje situaci Hülkenberg

"Pánové, nastartujte motor!" Hülkenberg se chystá do práce | foto: Renault Sport F1

V prvním týdnu se Renault neukázal v úplně zlé formě a vypadalo to, že by francouzská autmobilka mohla po loňské sezóně udělat hmatatelný pokrok. V druhém týdnu ale stáj potkaly problémy s rekuperačními systémy a optimismus pomalu opadává.

K celé situaci se vyjádřil čerstvý člen stáje, která loni převzala Lotus. Dle Hülkenbega současný monopost RS17 nenaplnil očekávání a tovární tým tak nečeká vůbec lehký rok.

“Naše očekávání byla větší, ale objevila se řada věcí, kterou jsou jinak, než bychom potřebovali. Taková je prostě situace. Musíme ale tvrdě pracovat, abychom se z toho dostali. Chtěli jsme si trochu více pohrát s nastavením, ale není čas, jelikož nás potkaly problémy se spolehlivostí. Je tam ale stále potenciál a sezóna je dlouhá, takže věřím, že se zlepšíme.”

Dá se očekávat, že toho Palmer na zelené směsi moc neodjede | foto: Renault Sport F1

Stáj je na tom prý lépe než loni, ale bodovat bude dle Hülkenberga stále velmi obtížné. Loni se do nejlepší desítky dostal Renault třikrát s celkových jednadvaceti závodů.

“Jsme na tom lépe než loni. Tým se rozhodně posunul blíže stájím ve středu pole. Bodovat ale bude těžké, jelikož minimálně čtyři týmy jsou jasně před námi. Moc místa tak nezbývá, bude to hodně náročné.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy