Výkon tam je, jen ho musíme najít, komentuje Ricciardo formu Red Bullu

Usadit přilbu a hurá na okruh: Daniel Ricciardo je připraven k odpoledním jízdám | foto: Red Bull Racing

Red Bull byl během zimy nesčetněkrát označen za hlavního rivala Mercedesu, zatím ale tuto úlohu mnohem lépe zvládá Ferrari, o kterém se v kuloárech Formule 1 šeptá, že je na tom dokonce lépe než stáj německé automobilky.

Se současnou situací v Red Bullu samozřejmě úplně spokojení nejsou. Australan Ricciardo ale věří, že se vše dá ještě do pořádku. Na druhou stranu přiznává, že Mercedes a Ferrari jsou v současné chvíli o krok napřed.

“Stále se posouváme, ale dnes nás lehce zmátlo nastavení vozu. Doufejme, že se nám to přes noc podaří vyřešit. Potřebujeme ještě zítřek, abychom opravdu dokázali pochopit, jak naše auto funguje.  Dnešek ale byl dobrý, najel jsem takřka 130 kol bez větších problémů,” okomentoval situaci australský pilot.

Daniel Ricciardo hájí barvy Red Bullu v předposledním testovacím dni | foto: Red Bull Racing

“Zatím jsme ještě neukázali takové tempo jako Ferrari. Kdybyste dneska chtěli hodnotit formy, tak nejblíže Mercedesu je rozhodně právě Ferrari. Je velmi rychlé a solidně dokáže jezdit i v delším horizontu. Dnes jsme moc rychlí nebyli, ale máme pořád pár es v rukávu. Řekl bych, že v ještě nejsme na úrovni Ferrari ani Mercedesu, ale brzy se tam dostaneme. Cítím, že ten výkon v autě je, teď ho jen musíme najít,” zakončil Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy