Piloti Mercedesu nevidí situaci moc růžově. Ferrari je prý mnohem silnější, než doposud ukázalo

Lewis Hamilton v 1. tréninku před Kimim Räikkönenem | foto: Pirelli

Při předposledním dni testování dokázal ze svého monopostu nejvíce vytěžit Vettel, který jen těsně nedokázal překonat hranici 1:19,0. Díky těmto výkonům se začaly objevovat názory, že Ferrari je v současné chvíli nejrychlejším celkem. Hamilton si dokonce myslí, že stáj z Maranella nejezdí na své maximum.

"Myslím si, že Ferrari blafuje a že ve skutečnosti jsou ještě mnohem rychlejší, než doposud ukázali. Je to mezi námi natěsno. Dá se těžko říct, kdo je na tom lépe. Možná jsou i rychlejší a pokud tomu tak opravdu je, tak už se nemohu dočkat, až začneme závodit. Už zbývá jen pár týdnů," řekl Hamilton.

Hamilton čtvrteční testy dokončil jako druhý nejrychlejší. Na Vettela ale ztrácel více jak tři desetiny.

"Ráno jsme odjeli pár kol s menším množstvím paliva,což bylo přínosné. Pak jsme ladili vyvážení a udělali jsme pár větších změn. Hodně jsem se toho zase přiučil, než jsem vůz předal Valtterimu."

Hamilton půl hodiny před koncem dopoledních testů ztrácí na vedení téměř vteřinu a půl | foto: Mercedes AMG F1 Team

Bottas se následně k celé situaci také vyjádřil. Finský pilot si je vědom výsledků, které zatím italská stáj předvádí. Pro Mercedes to prý rozhodně není jednoduchá situace.

“Nejsme si vůbec jistí, zda zůstaneme na čele. Rozhodně to není příjemná situace. Je vidět, že jiné týmy se dokázaly značně posunout. Ferrari se zatím jeví velmi silně a Red Bull může ještě překvapit, dokonce i zbylé týmy jsou o kousek blíže.

Týmy jako Ferrari budou prostě silné a rychlé a je otázkou, co přivezou do Melbourne. Jsme si toho vědomi a nikoho nepodceňujeme. Rozhodně si neříkáme, že jsme stále číslo jedna,” sdělil novinářům Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy