Wehrlein má pro druhý testovací set zelenou

Pascal Wehrlein se snad konečně dočká jízd v Sauberu | foto: Manor Racing

Jedna z velkých nadějí německého motorsportu Pascal Wehrlein konečně prožije začátek nové sezóny, který musel po zdravotních problémů z exhibičního Race of Champions a poranění zad odložit.

Po více než měsíci (Wehrlein se zranil 21. ledna tohoto roku) se tedy bývalý mistr DTM - tuto soutěž vyhrál v roce 2014 v barvách týmu HWA AG 2014 - může těšit na svou první letošní testovací jízdy. Prošel lékařskou prohlídkou, která mu dovoluje začít v Barceloně zítřejší program před prvním závodem sezóny, který se pojede o další dva týdny později v Melbourne.

Wehrlein havaroval v Race of Champions v Miami po skončení poslední rozjížďky v základní skupině při duelu s Felipe Massou. Po nehodě to na vážnější zranění nevypadalo, ale posléze se objevily u dvaadvacetiletého Němce problémy s krčními svaly a bolestmi zad. Kvůli tomu také nedostal povolení absolvovat první testy, při nichž ho po dohodě týmů Sauber a Ferrari nahradil Antonio Giovinazzi.

Pascal se podle vlastních slov cítí fit a pro své fanoušky umístil na svém twitterovém účtu obrázek z posilovny, kde trávil čas v neděli. "Tvrdě pracuji na tom, abych se brzy vrátil zpět do kokpitu," vzkázal jim. Nicméně stále panují možné obavy, že se Wehrleinovi nepodaří "srovnat" s novým chováním vozů a především větším přetížením, které monoposty generují. Pro všechny případy tedy opět zůstává v pohotovostním režimu Giovinazzi, který v předchozích testech odborníky příjemně překvapil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy