Alonso tvrdě komentuje Hamiltonovy výroky ohledně sdílení dat

Fernando Alonso v Hondě RA301 | foto: Honda Racing F1

O víkendu jsme vám přinesli prohlášení Lewise Hamiltona, kde si trojnásobný mistr světa stěžuje na praktiky sdílení dat mezi piloty. Následně se Brit stal terčem kritiky, jelikož ve svých začátcích tyto data rád využíval proti Alonsovi, který se nyní k celé kauze vyjdářil.

V rámci tiskové konference po představení nového oranžového monopostu MCL32, byl rodák z Asturie požádán o vyjádření ke kauze ohledně sdílení informací. Alonso pro španělský magazín SOYMOTOR řekl: "Lewis již mnohokrát veřejně řekl, že se z dat, které měl Mercedes k dispozici, hodně naučí. Právě Mercedes patří mezi jeden z týmů, které na datech inženýrů staví a snaží se díky nim pomoci pilotům. Proto si myslím, že to, co řekl, je prostě divné. Kdyby možná více sledoval to, co dělá Rosberg, tak by nakonec vyhrál titul."

Právě Alonso byl týmovým parťákem Lewise Hamiltona v jeho debutové sezóně přesně před deseti lety. Tenkrát se očekávalo, že čerstvý dvojnásobný mistr světa mladou britskou pušku smázne, ale realita byla naprosto jiná. Vyhrocené finále nakonec nejlépe zvládl Kimi Räikkönen, tedy i díky velké dávce štěstí, jelikož v té době vedoucí muž pořadí Hamilton měl v posledním závodě problém s převodovkou.

V novém Mercedesu cítím něco jako bestii, popsal typ W08 Hamilton | foto: Mercedes AMG F1 Team

Krom Alonsa dostal podobnou otázku i Valtteri Bottas, který je u Stříbrných šípů nováčkem. Finský pilot, který odjezdil poslední čtyři roky za Williams, řekl, že se sdílením dat nemá žádný problém. Zde se není čemu divit, právě Fin potřebuje co nejvíce relevantních informací o novém vozu.

"Každý pilot samozřejmě částečně myslí jen na sebe, ale vždy je třeba se snažit, aby se posouval i celý tým. Pokud bych měl data, díky kterým budu rychlejší, tak nemám jediný problém s tím, že bych se o ně podělil," okomentoval situaci finský závodník.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy