Jak by se Wolff tvářil na jezdecké duo Alonso - Hamilton?

Pirelli | foto: Pirelli

Šéf Mercedesu Toto Wolff se pro Radio 5 rozpovídal o případném obnovení jezdecké dvojice Hamilton - Alonso, která takto nastoupila před 10 lety k McLarenu. A jak všichni víme, sezóna 2007 byla pěkné maso.

Již Nico Rosberg žertoval, že by nejraději po boku Lewise Hamiltona viděl Fernanda Alonsa. Nyní si o stejném tématu zaspekuloval i samotný šéf stáje Toto Wolff. Z pozice fanouška by to bral všemi deseti. Z pozice šéfa týmu ale ví, že by to byl značně riskantní tah, i když uznává, že jezdci jistě za těch deset let dospěli. 

Fernando Alonso a Lewis Hamilton při pátečním tréninku v Austinu | foto: Daimler AG

"Kdybych se měl vcítit do role fanouška, tak by se mi líbilo mít Alonsa. Chtěl bych znovu vidět tu rivalitu z roku 2007," řekl Toto Wolff pro BBC Radio 5.

"Pokud bych se na to ale měl podívat z perspektivy týmu, tak by to nemohlo fungovat. Rok 2007 byl pro Mercedes dosti bolestivý - a to v pozici partnera McLarenu. Oba jezdci už asi dospěli a lidé se s časem mění, takže by třeba spojení Hamiltona s Alonsem mohlo být zajímavé. Pro nás ale asi až moc zajímavé," doplnil šéf Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy