Alonso vyzkouší nový McLaren jako první. Barva není důležitá: "Jen ať je rychlý!"

Jeden z grafických návrhů McLarenu MP4-32 | foto: Sean Bull

Fernando Alonso si jako první vyzkouší McLaren MCL32. Barva nového vozu jej nezajímá, jde mu jen o to, aby byl dostatečně rychlý.

Podle španělského rádia Cadena Cope usedne Alonso jako první do vozu v Barceloně 27. února 2017, kdy začíná předsezónní testování. Poté se bude střídat se svým novým týmovým kolegou Stoffelem Vandoornem.

McLaren očekává během zimy další velké zlepšení, i když jeho nový ředitel Zak Brawn mírní vysoká očekávání, když tuto sezónu ještě "žádné závody nevyhrajeme."

Stáj z Wokingu prošla dalšími významnými personálními obměnami. Po odchodu ředitele Rona Dennise ji opustili šéf Jost Capito či manažer David Redding, jenž přešel k Williamsu.

"Podle mě si musíte uvědomit, že celá F1 je o změně," říká závodní ředitel Eric Boullier. "Pro nový McLaren MCL32 plánujeme spoustu novinek, ale chceme je udržet v tajnosti do 24. února, kdy ho představíme veřejnosti."

Fernando Alonso se svou přilbou v Japonsku, kde se po skončení sezóny 2016 zúčastnil akce "Honda Thanks Day" | foto: Honda Racing F1

Hodně se spekuluje o novém zbarvení, které zatím nezná ani Alonso: "Nevím přesně, jaká bude barva. Četl jsem něco o oranžové, černé a bílé. Dokonce jsem se na to zeptal Boulliera s odůvodněním, že bych chtěl ty barvy zahrnout do designu své přilby... ale řekl mi: 'Uvidíš je při prezentaci.'"

Španělský pilot si z toho ale nic nedělá: "Barva není ta nejdůležitější věc. Já doufám, že ať už bude jakákoliv, tak [auto] bude rychlé." Podle náznaků týmu na Twitteru by se měl McLaren částečně vrátit k oranžové. Definitivně se to dozvíme příští pátek, kdy ve Wokingu nový monopost slavnostně představí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy