Alonsův trenér: Fernando je v té nejlepší formě, silnější než kdy dříve

Fernando Alonso se svým trenérem Edoardem Bendinellim | foto: McLaren

Fernando Alonso na sobě přes zimu tvrdě pracoval a podle jeho trenéra Edoarda Bendinelliho je nyní v té nejlepší formě.

Španělský pilot toho během přestávky o sobě moc neprozrazoval, tento týden však na svém Twitteru uvedl, že je zpět po "velmi intenzivním a velmi produktivním měsíci," který zahrnoval "intenzivní fyzickou práci, nezbytný duševní odpočinek, nové projekty, sponzory, navazování nových spoluprací a dobré zprávy, jež vám prozradím."

Důkladná fyzická potřeba je před sezónou 2017 nezbytná kvůli technickým změnám, po kterých budou vozy náročnější na ovládání. Protože budou produkovat vyšší přítlak, tak budou dosahovat vyšších rychlostí v zatáčkách a na piloty bude působit vyšší přetížení.

"Můžu říct, že Fernando je v nejlepší formě, silnější a motivovanější než kdykoliv dříve. Jeho aerobní práce v těchto posledních týdnech byla dobrá, nyní je ale zapotřebí vyšší tělesná zdatnost, vyšší hmotnost a větší síla," popisuje jeho trenér Bendinelli.

Podle něj Alonsův krk nyní měří "45 centimetrů," což je zhruba o 10 cm více než u průměrného muže. "Je to podobné jako u boxera střední váhy," přirovnává Bendinelli.

Na otázku, zda u něj nepřetrvávají některé příznaky z loňské těžké nehody v Melbourne, odpovídá: "Ne, absolutně žádné. Bylo to závažné pro jeho plíce, ale teď už to je perfektní," dodává trenér slavného jezdce, jenž letos dostane nového týmového kolegu - Stoffela Vandoornea.

Fernando se s novým vozem MCL32 oficiálně představí za 2 týdny ve Wokingu. Závodní ředitel Eric Boullier včera prozradil: "Pro naše nové auto, pro MCL32, chystáme vzrušující změny, ale chceme, aby zůstaly v utajení do té doby, než ho 24. února představíme světu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy