Vettel havaroval při dnešních testech ve Fioranu + VIDEO

Antonio Giovinazzi při testu s Ferrari SF15-T ve Fioranu | foto: Scuderia Ferrari

Německý pilot byl zvolen do role hlavního aktéra pro testování pneumatik do deště, které v současné době probíhá na soukromém okruhu Ferrari ve Fioranu. Bohužel po pár hodinách byly jízdy přerušeny, jelikož po obědě během zahřívacího kola nezvládl svůj vůz.

Čtyřnásobný mistr světa nezvládl jednu ze zatáček a s upraveným dva roky starým SF15-T opustil trať a skončil v bariéře. Naštěstí vyvázl bez zranění.

Hůře na tom je ale vůz, který po zbytek dne zůstal nepojízdný a v současné době se mechanici snaží dostat formuli zpět do pojízdného stavu. Zatím se proto neví, zda budou testy zítra vůbec pokračovat.

Pirelli si předsezónní testy žádalo hlavně z důvodu úpravy pravidel, kdy závodníci od letošního roku budou po restartu závodu z důvodů nepřízně počasí začínat klasicky ze startovního roštu. Problémem je údajně špatné zahřívání pneumatik.

Dnes byla teplota na okruhu okolo 5 stupňů, takže podmínky pro testování byly opravdu extrémní. Na zítřejší jízdy by dle původního plánu měl nastoupit do kokpitu Antonio Giovinazzi, čerstvý třetí pilot italské stáje. Je ale možné, že proběhne pouze odpolední část.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy