Změny pro rok 2017 závodění podle šéfkonstruktéra Manoru nezlepší

Koncept zkrachovalého Manoru MRT06, na startu jej letos žel neuvidíme | foto: Sean Bull

Luca Furbatto, jenž pracoval jako konstruktér u McLarenu, Toro Rosso a Manoru, hovoří o posledních technických změnách před sezónou 2017. K lepšímu závodění podle něj nepovedou.

Kromě širších pneumatik se letos dočkáme širších vozů i křídel a větších difuzorů, budou tak produkovat mnohem vyšší aerodynamický přítlak. Kdo si podle Furbatta se změnami poradí nejlépe?

"Mercedes a Red Bull samozřejmě vždycky postavili lepší šasi než soupeři se skromnějšími zdroji. U aut, která generují vyšší přítlak a která mají i vyšší přilnavost, to také ovlivní rozdíly mezi týmy, i když všichni doufali, že tomu bude jinak," domnívá se šéfkonstruktér loňského Manoru MRT05.

Jak vnímá letošní technické změny? "Nemyslím si, že to bude změna k lepšímu. Podle mě tomu bude vlastně naopak. Vůz pro rok 2017 stráví větší procento kola pod plným plynem, proto se výhoda týmů s nejvyšším výkonem pouze zvýší."

Letošní změny k vyrovnanějšímu závodění podle Furbatta nepovedou | foto: Scuderia Toro Rosso

Lepší cestou by podle něj přístup z Le Mans, kde mají konstruktéři více volnosti: "Očekávám, že se o vítězství podělí Mercedes a Red Bull. Red Bull pod vedením Adriana Neweyho vždy postavil excelentní šasi, zatímco auto Mercedesu je jako celek velmi dobře vyváženo s nejlepším motorem v této sérii. Plně však připouštím, že bychom se mohli dočkat určitých překvapení, která by polem trochu zatřásla," dodává Furbatto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy