Třetí pilot Ferrari si poprvé vyzkoušel monopost F1. Jak se mu jezdilo?

Antonio Giovinazzi se s Ferrari chystá ve Fioranu na svou roli 3. jezdce | foto: Scuderia Ferrari

Druhý muž celkového pořadí loňské GP2 Antonio Giovinazzi dostal nabídku na post třetího pilota italské stáje. Ve svých čtyřiadvaceti letech tak doplní dvojici matadorů Räikkönen - Vettel.

Antonio Giovinazzi dostal vůbec první možnost vyzkoušet si reálný monopost formule 1 na vlastní kůži. Konkrétně se jednalo o vůz SF15-H, tedy dva roky starý model používaný, jak už napovídá název, v sezóně 2015. Test proběhl na soukromém okruhu stáje Fiorano.

"Byl to skvělý pocit, byla to pro mě vůbec první příležitost, kdy jsem si mohl vyzkoušet monopost F1. Pro mě, jakožto Itala, to byla dvojnásobná radost, jelikož jsem mohl jezdit ve Ferrari.

Samotné testování bylo velmi zajímavé, musím se toho ještě hodně naučit. Kluci ale byli velmi příjemní a nápomocní, což vše značně ulehčilo. Chtěl bych tedy poděkovat celému týmu," okomentoval své pocity Giovinazzi.

Antonio Giovinazzi při návštěvě simulátoru Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Oběma současným pilotům Ferrari vyprší na konci letoška smlouva a je tedy otázkou, jaká bude u Ferrari situace, jelikož Bottas má u Mercedesu pouze roční kontrakt a dá se očekávat značný boj o jeho místo, pokud se Stříbrným šípům bude dařit stejně jako v posledních třech letech. Někteří odborníci spojují s místem u tradiční italské stáje právě Giovinazziho.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy