Bude se historie opakovat? Alonso u McLarenu nastoupí opět proti nováčkovi

Fernando Alonso v Hondě RA301 | foto: Honda Racing F1

Letos tomu je deset let, kdy se ve Formuli 1 objevil tenkrát ještě zelenáč Lewis Hamilton. Nastoupil u McLarenu po boku mistra světa z posledních dvou let Fernanda Alonsa a nikdo nepochyboval, že právě Španěl bude jasnou týmovou jedničkou.

Hamilton ale dokázal bez větších problémů Alonsovi konkurovat a v celkovém pořadí skončil druhý před svým kolegou, kdy sice oba jezdci měli shodný počet bodů, ale výsledky mluvily v Britův prospěch.

Do poslední velké ceny dokonce Hamilton nastupoval jakožto první muž celkového pořadí, ale kvůli problému s převodovkou dojel až na sedmém místě. Z titulu se tak mohl radovat Iceman.

Nyní se situace opakuje, po boku zkušeného Alonsa letos za McLaren nastoupí bažant Stoffel Vandoorne, který nahradil dnešního sedmatřicetiletého oslavence Jensona Buttona. Přejeme hodně štěstíčka a zdravíčka.

Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne v Malajsii | foto: McLaren

Stoffel si loni dokonce již vyzkoušel jízdu naostro, kdy v Bahrajnu nahradil právě Alonsa. Ten se zotavoval z nehody, kterou si prožil v prvním závodě roku v Melbourne. Belgičan příjemně překvapil a do Wokingu přivezl bodík za desáté místo.

"Pamatuji si, když jsem se vrátil do Renaultu a byl tam Piquet. Pak přišel Grosjean, který měl být hodně rychlý, ale nebyl. To samé se stalo u Ferrari s Massou. Ve Scuderii byl již mnoho let a nebyl o nic rychlejší. Pak tu byl Kimi, který byl všemi označován za nejlepšího pilota, ale taky nebyl rychlejší. Takže uvidíme, co se stane letos. Obavy ani strach ale nemám.

Nebudeme spolu bojovat o titul, naším cílem je něco jiného. Samozřejmě že budeme proti sobě soupeřit, ale musíme také spolupracovat, abychom co nejrychleji pomohli týmu překonat toto náročné období. On je velmi dobrý pilot, je pro tým čerstvým větrem do plachet. V Japonsku a GP2 ukázal, že má velký talent," okomentoval situaci rodák z asturijského Ovieda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy