Akcionáři Liberty Media schválili plán na převzetí F1, proti není ani FIA

Liberty Media pokračuje ve svých plánech na převzetí F1 | foto: Liberty Media

Společnost Liberty Media včera pokročila ve svých plánech na převzetí kontroly nad Formulí 1. Její akcionáři schválili původní nabídku a změnu názvu na Formula One Group (Skupina Formule 1).

Americká mediální společnost, která už loni získala 19,1% podíl v F1 minulý měsíc prozradila, že díky investorům vynaloží na další zvýšení podílu 1,55 miliardy dolarů (39,2 mld. Kč).

Dnes po své schůzce v Coloradu vydala prohlášení, v němž potvrzuje svůj záměr nakoupit další akcie a změnit názvy svých společností "Media Group" a "Liberty Media Common Stock" na "Formula One Group" a "Liberty Formula One Common Stock."

Akvizici musí schválit ještě Mezinárodní automobilová federace (FIA) jakožto řídicí orgán Formule 1. Ta dnes kvůli tomu svolala mimořádnou schůzi Světové rady motorsportu. Očekává se, že převzetí však nebude bránit. Akvizice by měla být dokončena v prvním čtvrtletí roku 2017.

Aktualizace:
FIA, která drží 1% podíl v současné Delta Topco, dle očekávání převzetí Formule 1 společností Liberty Media schválila. "Těšíme se na spolupráci s novými majiteli Skupiny Formule 1 v dalším rozvoji bezkonkurenční globální podívané, kterou je pro všechny akcionáře šampionát FIA Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy