Sauber potvrzuje příchod Wehrleina z Mercedesu

Pascal Wehrlein | foto: Manor Racing

Pascal Wehrlein bude v letošní sezóně závodit za Sauber po boku Marcuse Ericssona. Švýcarský tým dnes potvrdil příchod mladého jezdce Mercedesu.

Znamená to tedy, že za Stříbrné šípy nebude po boku Lewise Hamiltona nastupovat. Volné místo po Nicovi Rosbergovi by měl zaplnit Valtteri Bottas, u jehož smlouvy zbývá podle Claire Williamsové doladit již jen poslední detaily.

Sauber se nyní chlubí tím, že nadále "udržuje svou tradiční podporu mladých talentovaných jezdců a poskytování konkurenceschopného vozu." Všímá si výkonu Wehrleina v DTM v letech 2013 a 2015, kde "lámal rekord za rekordem."

Wehrlein se chce se Sauberem "usadit ve středu pole a pravidelně sbírat body. Teď se těším na to, až se potkám se všemi v týmu a začneme se připravovat na sezónu 2017. Chci moc poděkovat Sauberu za důvěru ve mě a za to, že mi poskytli tuto skvělou šanci. A samozřejmě obrovské díky patří za podporu také Mercedesu."

Pascal Wehrlein při testování pneumatik s Mercedesem v Abú Zabí | foto: Pirelli

Šéfka švýcarského týmu Moniša Kaltenbornová o něm říká, že "během své kariéry v jednosedadlových formulích i v DTM prokázal svůj talent. Loni ve své první sezóně v F1 prokázal svůj potenciál, když získal bod ve Velké ceně Rakouska ve Spielbergu."

"Pascal toho určitě předvede ještě více a my mu chceme dát šanci na další růst a učení se ve vrcholné třídě motorsportu. Věřím, že Marcus a Pascal budou tvořit v roce 2017 solidní kombinaci," dodává Kaltenbornová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy