Ricciardo o svém vztahu k Hamiltonovi: "Určitě bych ho mohl porazit"

Daniel Ricciardo a Lewis Hamiton na pódiu v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo věří, že by si se stejnou technikou určitě dokázal s Lewisem Hamiltonem poradit, přestože jde o jednoho z nejlepších jezdců v současné Formuli 1.

Na otázku australských novinářů, zda by ve vyrovnaném souboji trojnásobného šampiona dokázal porazit, odpověděl Ricciardo rezolutně: "Absolutně. Jde o něco, na co jsem byl už několikrát dotázán - koho bys měl rád za svého týmového kolegu a podobně. A Lewis byl jedním, které jsem jmenoval."

"Samozřejmě si myslím, že je ohromně talentovaný a že bychom spolu svedli dobrý souboj. A jo, měl bych sebevědomí na to, že bych tu práci mohl dovézt do zdárného konce," pokračuje pilot Red Bullu, který v loňské sezóně skončil na třetí příčce hned za Hamiltonem.

Brit Ricciardovi v Monaku vysekl poklonu, když o něm prohlásil, že je "jedním z nejlepších jezdců, proti kterým jsem závodil a těším se na mnoho dalších bitev s ním."

Daniel Ricciardo v souboji s Lewisem Hamiltonem | foto: Pirelli

Australan o vztahu s Hamiltonem říká: "Je to těžké. Nikdy o mě neřekl nic špatného. Ke mně se choval vždy hezky, ale určitě má dny, kdy si raději věci nechá pro sebe. Někdy si spolu povykládáme, jindy ne. Takové to je.

Ale zároveň je jisté, že jsem si pár přátelství ve sportu vybudoval. To ale není naším hlavním účelem, proč jsme zde. Nečekám tedy, že mi zavolá a on ode mne neočekává totéž. Tak to zkrátka chodívá, věnuje se svým věcem. On je takový, že si opravdu hledí svého," popisuje Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy