Alesi varuje Massu: Návrat do F1 je chyba

Brazilské loučení Felipeho Massy | foto: Williams F1 Team

Bývalá hvězda Ferrari Jean Alesi varuje Felipeho Massu, aby se po svém oznámení o odchodu z Formule 1 do ní zpět nevracel. Byla by to podle něj chyba.

Protože Valtteri Bottas je na cestě k Mercedesu, Williamsu zbyl pouze nováček Lance Stroll. V roce 2017 potřebuje zkušeného pilota, proto přemluvil Felipeho Massu, aby ohlášený důchod ještě o rok odsunul.

Jak vidí Alesi rozhodnutí Brazilce zrušit ohlášený odchod? "Upřímně, podle mě to je chybné rozhodnutí. Felipe skončil, otočil stránku. A co když zjistí, že Williams není rychlý?"

Massa podle něj udělal z různých důvodů správné rozhodnutí. Emocionálně se rozloučil ve svém domácím závodě v Brazílii a v Abú Zabí mu Williams daroval monopost, s nímž závodil.

Jean Alesi nepochopil ani Rosberga, který oznámil odchod hned po zisku titulu | foto: Daimler AG

Alesi se vyjádřil také k odchodu Rosberga: "Začal bych tím, že mě napadlo totéž, co Laudu - byl jsem překvapený a naštvaný. Řekněme, že jsem nepochopil logiku oznámení odchodu ve stejný týden, v němž získáte titul.

Pak jsem o tom ale více přemýšlel a vzpomněl jsem si na Sennu, jak řekl, že by za Williams jezdil i zadarmo a jak usilovně pracoval, aby se to splnilo, a pak zemřel. Možná se už Nicovi nechtělo závodit," dodává Alesi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy