Pro Kvjata byla klíčová letní přestávka. Co mu pomohlo k obratu?

Daniil Kvjat | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Kvjat byl v rozjeté sezóně poslán Red Bullem k Toro Rosso a jeho kariéra ve Formuli 1 byla v ohrožení. Co mu pomohlo vrátit se zpět k dobrým výkonům?

Ruský pilot zažil šok po své domácí velké ceně, když jej u Red Bullu vystřídal Max Verstappen a on putoval k italské sesterské stáji. Na otázku, co pak přispělo ke zlepšení jeho formy, odpovídá: "Mnoho věcí. Užil jsem si dobrou dovolenou a zkrátka si řekl: 'Dej do toho své maximum, abys nemusel ničeho litovat.' Po letní přestávce jsem ze sebe dostával to absolutně nejlepší."

"Samozřejmě, že před letní přestávkou jsem dorazil na okruh, jezdil a nic jiného. Po ní  jsem se vrátil zpět se 120% odhodláním, pracoval jsem na tom, abych z balíku, který jsem měl, dostával maximum, a začalo to vycházet mnohem lépe," pokračuje Kvjat.

"Vždycky bude několik okruhů, které nám vyhovují - jako Singapur. Ale opět, já jsem na dráze nechával všechno a tým to mohl opět vidět. Pracoval jsem znovu tvrdě a stačilo to," vzpomíná na letošní nelehké období ruský pilot, jenž v šampionátu obsadil s 25 body 14. místo.

Kvjatovi se v Singapuru dařilo, cílem projel jako devátý | foto: Red Bull Content Pool

Toro Rosso s ním pak prodloužilo smlouvu o další rok, což pro něj bylo velkým povzbuzením: "Je to tak trochu úleva, když víte, kde začnete. Zůstat u Toro Rosso příští rok je velmi dobré a my se navzájem dobře známe. Jen musím pokračovat v tvrdé práci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy