Vandoorne měl velké štěstí s načasováním svého příchodu k McLarenu, tvrdí Magnussen

Stoffel Vandoorne s McLarenem MP4-31 během druhého dne testů v Silverstone | foto: McLaren

Kevin Magnussen měl možnost za McLaren jezdit v roce 2014, ale déle se v týmu neudržel. Nyní podobnou příležitost dostává mladík Vandoorne. Dánský pilot tvrdí, že Belgičan měl měl velké štěstí, co se týče načasování.

Stoffel Vandoorne se v roce 2015 stal šampiónem v GP 2, v letošní sezóně si naostro vyzkoušel monopost Fernanda Alonsa v Bahrajnu, jelikož španělský rodák si zažil nepříjemnou havárku hned v prvním závodě v Melbourne. A podařilo se mu dojet na bodech.

Kevin Magnussen před svým ročním angažmá u McLarenu s Vandoornem soupeřil ve Formuli Renault 3.5, kde Belgičana dokázal porazit. Nyní Vandoorne bude druhým jezdcem v McLarenu, kde si prohodil pozice se zkušeným Buttonem. 

"Nepotřebuju mu dávat nějakou radu. Ví, co má dělat a má kolem sebe lidi, kteří ho podporují. Myslím si, že měl velké štěstí, jelikož jeho příchod do Formule 1 je dobře načasován - a k tomu i příchod do McLarenu. Myslím si, že je to dobrý tým a má skvělou výchozí pozici. Bude stát proti Alonsovi, jednomu z nejlepších jezdců tohoto sportu. Bude tak mít šanci ukázat, co v něm je. Má vše, co si může přát, aby zažil dobrou budoucnost v F1," sdělil Magnussen pro Motorsport.

Stoffel Vandoorne při kvalifikaci v Bahrajnu | foto: McLaren

Dánský pilot si myslí, že Stoffel by měl v příštím roce věnovat co nejvíce pozornosti svému zkušenějšímu kolegovi. Bude to prý pro něj velká změna, jelikož v GP2 byl zvyklý vyhrávat a vše se točilo kolem něj.

"Stoffel přichází z GP2 a pokud vím, tak jezdil i Super Formule v Japonsku, ale v GP2 je zvyklý vyhrávat. Takže je zvyklý pracovat trošku sobecky, to se stává každému, kdo vyhrává. Staráte se o sebe, soustředíte se na sebe. Nikoho jiného nepotřebujete. Nemusíte se moc ohlížet na své týmové kolegy, jelikož je lehce porážíte. Tady to ale bude jiné. Bude muset dávat pozor a koukat se na Alonsa a učit se od něj. Protože Fernando je prostě lepší a má více zkušeností. Takže není na škodu věnovat mu pozornost a něco od něj pochytit," zakončil Dán. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy