Ickx o jediném zákonu džungle F1: Jaký cíl si musí dát Stoffel po boku Alonsa?

Fernando Alonso (vlevo) a Stoffel Vandoorne | foto: McLaren

Belgický závodní legenda Jacky Ickx ví, co musí být hlavním cílem Stoffela Vandoornea v jeho premiérové sezóně u McLarenu po boku Fernanda Alonsa.

Čtyřiadvacetiletý mladík vystřídá v kokpitu Jensona Buttona, jenž končí svou kariéru v F1. V Bahrajnu proti němu na jeden závod nastoupil místo zraněného Alonsa a získal první letošní první bod McLarenu za 10. místo.

"To byl celkem velký úspěch Stoffela, získat body při svém debutu v F1. Nastoupil na poslední chvíli a opravdu se předvedl. McLaren a Hondu přesvědčil, stejně tak i nás," tvrdí Ickx v rozhovoru pro místní noviny Le Soir.

Po bahrajnském úspěchu bude příští rok pravidelně nastupovat po boku zkušeného španělského kolegy. Jak si povede? "V roce 2017 zapůsobí. Nyní musí rok zahájit s jediným cílem v mysli: porážet a překonávat Alonsa. F1 je džunglí a jediným zákonem je předčit vašeho týmového kolegu," tvrdí Ickx, jenž v F1 startoval do 116 velkých cen (v letech 1966 - 1979).

McLaren chce příští rok vítězit, který z jeho pilotů bude úspěšnější? | foto: McLaren

Vandoorne si pro svou premiérovou sezónu v F1 vybral číslo dvě, které měl ve své nováčkovské sezóně 2007 také Lewis Hamilton, jenž tehdy v celkovém pořadí skončil překvapivě před dvojnásobným mistrem světa Alonsem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy