"Letos jsme fakt trpěli," komentuje sezónu Räikkönen

Kimi Räikkönen po kvalifikaci v Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Iceman se rozpovídal o letošní sezóně a i přes své zlepšení není s výkonem Ferrari vůbec spokojen a doufá, že se to konečně zlomí.

Ferrari do letošní sezóny nastupovalo s cílem získat titul, nakonec z toho ale bylo pouze obrovské trápení kvůli, kterému tým z Maranella nakonec skončil až třetí. Letos na rakouský Red Bull ztratili 70 bodů  a na Stříbrné šípy dokonce bodů 367. 

"Fakt jsme trpěli a dělali jsme, co jsme mohli, ale výsledky nebyly takové, jaké jsme chtěli. Jen díky našim chlapům se pořád někam posouváme a snažíme se zlepšit a poučit. Proto si myslím, že jsme v lepší pozici, i když výsledky tomu neodpovídají. Jako tým ale fungujeme velmi dobře. Když příští rok budeme mít více kompetitivní auto, tak jsem si jistý, že to budou dobré bitvy," okomentoval situaci Iceman.

Ferrari Finali Mondiali 2016 | foto: Ferrari S.p.a.

Kimi si ale letos polepšil. V loňské sezóně byl rozdíl mezi ním a Vettelem propastný - konečný bodový poměr byl 278:150. Letos Fin na čtyřnásobného mistra světa ztratil pouze 28 bodů. I přesto ale Kimi situaci vnímá dosti negativně a doufá, že se to zlepší.

"Pokud porovnám dva poslední roky, tak ano, já jsem se zlepšil, ale i tak nemůžu být šťastný, jelikož nejsme tam, kde bychom chtěli být. Udělali jsme pár dobrých věcí, zbytek pole ale také a ty výsledky tu prostě nejsou. Někdy to bylo dobré, ale když se na to podíváme celkově, tak s naším umístěním nemůžeme být spokojení," zakončil Fin.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy