Jak vnímá Ricciardo povyk okolo Maxe Verstappena?

Daniel Ricciardo v Abú Zabí | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo se rozpovídal o letošní sezóně a o tom, jak vnímá všeobecný humbuk okolo postavy mladého Holanďana, který letos způsobil nejednu kontroverzi.

Austalský pilot Daniel Ricciardo si myslí, že všeobecný povyk okolo Maxe Verstappena mu může jen pomoci. Je pro něj příjemnější porážet někoho z určitou reputací než špatného pilota.

"Myslím si, že je situace docela dobrá. Lidé ho hodně vyzdvihují a když se mi ho podaří příští rok porazit, tak se ukážu v dobrém světle. Kdyby každej říkal, že jezdí na ho*no a že si tu sedačku nezaslouží, tak by to to nebyla zas taková hitparáda, kdybych ho porážel," řekl Ricciardo a neodpustil si ještě vtípek: "No, řekl bych, že je alespoň dvakrát lepší než Senna."

Max Verstappen a Daniel Ricciardo v závodě v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Největším úspěchem sezóny je pro Ricciarda pole position v tradičním závodě v Monaku, kde je start z prvního místa obrovskou výhodou. Bohužel Ricciardo nakonec v letošní propršené GP Monaka skončil až druhý za Hamiltonem kvůli nepřipravenosti mechaniků při poslední zastávce v boxech.

"Pokud bych nevyhrál v Malajsii, tak bych se na sezónu ohlížel a říkal bych si, že jsem měl šance hned na několik nejvyšších příček. Ale podařilo se my vyhrát, takže tu nebudu říkat, jak to mohlo být lepší. Navíc se mi podařilo získat pole position, což se mi nikdy v minulosti nepovedlo. Bylo to skvělé, jelikož jsme čekali, že budeme bojovat někde ve středu pole, ale podařilo se nám zajet nějaká lepší umístění, v Číně jsem mohl být druhý, ale měl jsem defekt.

Pak se všechno zlepšovalo.Vyhrát v Malajsii bylo skvělé, ale pole position v Monaku vše ještě převyšuje. Lidem jsem to neříkal, ale ten víkend jsem se dostal pořádně pod tlak a rozjel to. Věřil jsem, že to půjde a po tom kole se mi hodně ulevilo," zakončil Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy