Další zemětřesení u McLarenu: Po Dennisovi tým opustí Capito

Jost Capito | foto: McLaren

McLaren zažívá další personální zemětřesení - po Ronovi Dennisovi jej opustí také Jost Capito.

Capito byl bývalým šéfem rallyového programu Volkswagenu, do Wokingu ho přetáhl Dennis. Po 4 měsících však ve své roli. Mluvčí McLarenu to ale pro BBC odmítl potvrdit: "O tom nebudu mluvit." A sám Capito zatím nebyl k zastižení.

K tomuto rozhodnutí dospělo nové vedení týmu po příchodu Zaka Browna, jenž byl jmenován novým výkonným ředitelem. Ten nyní vede skupinu McLaren společně s provozním ředitelem Jonathanem Nealem. Usoudili, že šéfů je ve Wokingu příliš mnoho.

Ve správní radě končí také Ekrem Samim, jenž dlouhá léta působil jako šéf marketingu. Ten byl také spojencem Dennise, s nímž spolupracoval téměř 40 let. Zůstává však v managementu týmu.

Jost Capito (vlevo) končí, Jonathan Neale zůstává | foto: McLaren

Dennis je momentálně na nucené dovolené poté, co byl odvolán z funkce generálního ředitele. Jeho smlouva vyprší příští měsíc, zůstává však stále akcionářem s 25% podílem. Zbylými vlastníky jsou bahrajnský fond Mumtalakat (má 50 %) a Mansour Ojjeh, jenž drží rovněž čtvrtinu.

Jakmile bude dokončen odchod Capita, tak se největším šéfem závodního týmu stane Eric Boullier, jehož přivedl ještě Martin Whitmarsh na počátku sezóny 2014. Zodpovídat se bude Brownovi a Nealemu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy