Hülkenberg pochybuje o tom, že by se Force India mohla v roce 2017 zlepšit

Nico Hülkenberg (vlevo) s bývalým týmovým kolegou Sergiem Pérezem | foto: Sahara Force India

Nico Hülkenberg vzhledem k rozpočtu a velikosti Force Indie pochybuje o jejich prohlášení, že se v příští sezóně ještě zlepší.

Sergio Pérez nedávno uvedl, že indická stáj bude pokračovat v pokroku a že by to v roce 2017 mohla dotáhnout dokonce mezi nejlepší tři týmy. Podle Hülkenberga, jenž odchází k Renaultu, to však pro jeho bývalého zaměstnavatele bude velmi těžké stáhnout takové týmy jako je Ferrari, Mercedes či Red Bull.

"Těžko to předvídat. Posunout se dále a snížit ztrátu tak, abyste se dostali do boje s nejlepšími třemi týmy, to je velmi obtížné. Myslím, že by potřebovali o něco vyšší rozpočet a více zdrojů," nesouhlasí Hülkenberg s ambiciózními prohlášeními svých bývalých kolegů.

Po letošní sezóně přestupuje k Renaultu, s nímž by se chtěl v průběhu následujících tří let dostat na špici a konečně dostat pořádnou šanci s továrním týmem. Přitom kdyby letos neobvykle brzy nepodepsal smlouvu o přestupu, byl by teď hlavním kandidátem na volné místo u Mercedesu místo Nica Rosberga.

Nico Hülkenberg velkému zlepšení Force Indie nevěří, u Renaultu vystřídá Kevina Magnussena | foto: Sahara Force India

Se svými výkony v tomto ročníku je vítěz 24hodinovky Le Mans spokojený. Bodoval ve 14 z 21 závodů, v celkovém hodnocení skončil se 72 body devátý - a mohlo být ještě lépe: "Párkrát se něco přihodilo a my jsme zkrátka měli smůlu. Nevím proč. Ale není to tak, že bych se tím zabýval a naříkal: 'Já mám pořád smůlu.' To je zkrátka život. Snad se to v příštích několika letech otočí v můj prospěch."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy