Alonso prozradil, jaký je jeho jediný cíl v F1

Fernando Alonso má jediný cíl a za tím hodlá jít | foto: McLaren

Fernando Alonso už si jednou McLaren vyzkoušel a nechybělo mnoho, aby si zapsal do svého deníků úspěchů titul i na tomto voze. Jenže místo toho došlo na několik nepříjemných okolností, takže roční angažmá v sezóně 2007 zůstalo ojedinělé.

Jenže španělský pilot zdolal dvě třetiny svého druhého působení v týmu s dlouholetou tradicí a vyslovil zčásti své úmysly, zčásti i přání, čeho by chtěl ještě v McLarenu dosáhnout. A to navzdory mnoha svůdných okolnostem, které se v poslední době objevily.

Nečekaný odchod Nico Rosberga totiž spustil lavinu dohadů, kdo by mohl usednout do ostře sledovaného kokpitu týmu Mercedes. Jak už jsme několikrát uvedli, v týmu Stříbrných šípů se váhá, zda si vychovat pilota tak říkajíc od píky nebo přivést zkušenost, věhlas a hodnotu. Proto padlo i jméno Fernanda Alonsa, který by se za těchto okolností po devíti letech opět sešel s Hamiltonem v jednom týmu. 

Ačkoliv někteří bývalí piloti nevyloučili možnost, že by Alonso k Mercedesu opravdu odešel, rázně se k věci postavil Flavio Briatore. A jak se zdá, definitivní tečku za dohady učinil sám Fernando v McLaren Technology Centre ve Wokingu, kde v úterý učinil rázné prohlášení: "Věřím v projekt McLaren-Honda, podílím se na něm a chci se stát mistrem světa na tomto voze. To je můj jediný cíl!"

Jak známo, Alonso má podepsaný tříletý kontrakt s McLarenem, který uzavřel s Ronem Dennisem před sezónou 2015. Podle vyjádření dnes už někdejšího šéfa McLarenu tato smlouva neobsahuje žádné doložky týkající se jejího předčasného vypovězení.

Mercedes v tomto směru také učinil další kroky, které potvrzují, že příchod Alonsa se konat nebude - na špici svého zájmu uvádí Valtteri Bottase a Pascala Wehrleina. Jak už jsme uvedli, v případě finského pilota je třeba dořešit smluvní vztahy s Williamsem, což by se mělo zvládnout nejpozději do tohoto víkendu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy