Který z pilotů je čerstvým držitelem čestného inženýrského titulu?

Fernando Alonso před závodem v Abú Zabí | foto: McLaren

Jenson Button, který v letos oznámil konec své 16 let dlouhé kariéry v královně motorsportu, získal na University of Bath čestný inženýrský titul.

Krom toho je tento britský pilot také nositelem Řádu britského impéria, který mu byl udělen v roce 2009 po získání titulu mistra světa, tenkrát ještě za stáj Brawn GP.

Při slavnostním předávání šestatřicetiletý matador řekl: "Když jsem byl mladý, tak tvrdě nedřel a na univerzitu nechodil, ale řekl bych, že spousta mých úspěchů na poli motorsportu je právě díky mému dobrému chápání toho, jak vlastně takové závodní auto funguje po technické stránce."

Jenson Button v Abú Zabí | foto: McLaren

Je tu ještě teoretická šance, že se s Buttonem v příštím roce uvidíme. Smlouvu s McLarenem pořád má, akorát bude figurovat v roli náhradního pilota, kde vystřídá belgického mladíka Stoffela Vandoornea. Ten po své premiéře v Bahrainu, kdy musel zaskočit za Alonsa, bude za britský tým jezdit v příští sezóně pravidelně.

Některé spekulace dokonce naznačují, že by Button mohl nahradit Rosberga u Mercedesu. Těžko říct, jakou váhu tomu vlastně dávat, dneska se ohledně přestupu ke Stříbrným šípům spekuluje takřka o každém pilotovi nejen ze současného startovního pole.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy