Mercedesu závod v Abú Zabí pořád nedá spát. Dočká se nakonec Hamilton nějaké sankce?

Toto Wolff se ještě hodlá k případu Hamilton vrátit | foto: Daimler AG

Taktika Lewise Hamiltona a jeho enormní snaha udělat vše pro zisk titulu se probírá i po skončeném šampionátu a vedle odchodu Nico Rosberga. Mercedes se pořád nehodlá této kauzy vzdát a stále se k ní vrací.

Ačkoliv už bylo učiněno prohlášení, že Lewis Hamilton neponese za své jednání v Abú Zabí žádné důsledky a Niki Lauda jako nevýkonný ředitel prohlásil, že už by se za celým případem měla udělat tlustá čára, ostatně exmistr světa prohlásil: "Nemáme žádný problém s tím, jak Lewis v Abú Zabí jel", situace nakonec asi tak průzračná a jednoduchá nebude.

Šéf Mercedesu Toto Wolff totiž vyslovil názor, že rozhodně není připravem celý případ ukončit a dále se k němu nevracet. Pouze se pro německou tiskovou agenturu DPA vyjádřil, že tým musel nejdřív strávit šok z odchodu Nico Rosberga.

"Rozhodně se jedná o záležitost, kterou musíme interně ještě rozebrat. Ale po událostech, které následovaly po posledním závodě nemá tento případ prioritu. Jedna věc je ale jistá: Příští rok chceme zdůraznit naše hodnoty, naši závodní filozofii, a v tomto směru se máme s ohledem na Abú Zabí ještě hodně učit. V příštích několika dnech musíme dát hlavy dohromady a stanovit dobrý výchozí bod pro jednání pilotů a především vyjasnit jejich postavení," prohlásil Wolff.

Na sankce pro Hamiltona to tedy nevypadá, ale zůstává otázkou, jestli budou piloti Mercedesu podepsat nějaký dodatek ke smlouvě, případně se podrobit dodržování určitých pravidel. Na události v Abú Zabí ostatně neexistuje jednotný názor, mnoho fanoušků i odborníků Hamiltonovo jednání schvaluje s tím, že neudělal nic proti kodexu pilota a nejednal na trati proti pravidlům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy