Zastávky v boxech: Williams 14krát nejrychlejší, rekordní přezutí zvládl za 1,92 s + VIDEO

Felipe Massa při zastávce v boxech v Austinu | foto: Williams F1 Team

V článku se podíváme na nejrychlejší zastávky všech 21 letošních závodů. Který tým v této oblasti dominoval a kde se mu podařilo dosáhnout rekordního kousku?

Williams po sérii chyb v boxech v loňské sezóně své zastávky radikálně zlepšil. Do sezóny vtrhl sérií nejlepších výkonů - při přezouvání pilotů kraloval v kuse až do deváté velké ceny, která se jela v Rakousku. Pak na chvíli převzal otěže Mercedes, ale stáj z Grove ve zbytku sezóny předvedla ještě dalších 5 nejrychlejších zastávek.

Letos v Baku dokonce vyrovnala světový rekord Red Bullu z Velké ceny Spojených států 2013, když odcházející hvězdu - Felipeho Massu - přezula za neuvěřitelných 1,92 vteřiny. Podle telemetrických údajů týmů trvala dokonce jen 1,89 s, čímž se zařadila mezi nejrychlejší v seriálu F1.

Nejblíže ji byl Red Bull v Monze, kde přezul Daniela Ricciarda za 1,98 sekundy. Rakouská stáj si stejně jako Mercedes připsala nejrychlejší zastávky ve třech závodech, jednou tuto statistiku ovládl Renault - v deštivé Brazílii.

Celkem jsme letos viděli 906 zastávek, loni jich bylo 706 - kalendář však čítal o 2 podniky méně. Pokud to očistíme o počet závodů, tak jejich počet vzrostl o 16 %. Průměrný čas letošních nejrychlejších zastávek činí 2,15 s.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy