Verstapppen si z Vídně odváží hned dvě ceny FIA

Max Verstappen přebírá ocenění na galavečeru FIA 2016 | foto: FIA

Max Verstappen si z galavečeru Mezinárodní automobilové federace ve Vídni odnesl cenu pro osobnost roku a do své sbírky přidal i trofej za manévr roku.

Holandský jezdec, který ještě na začátku sezóny jezdil v Toro Rosso se vypracoval do pozice velkého "zvířete". Ve svém premiérovém závodě za Red Bull ve španělské Barceloně, kdy nahradil Kvjata, získal hned své první vítězství - jakožto nejmladší pilot v historii F1. 

Od té doby přidal ještě 6 pódiových umístění a nakonec skončil těsně pátý za Vettelem v celkovém pořadí mistrosvství světa. Tyto výkony stačily hned na dvě ceny, které FIA udělovala v rámci galavečeru ve Vídni, kde se mimo jiné předával i pohár pro mistra světa. Ten si samozřejmě odvezl Niko Rosberg, který ale ještě před galavečerem nečekaně oznámil konec kariéry.

Lewis Hamilton, Nico Rosberg a Daniel Ricciardo | foto: FIA

Nejdříve si Verstappen došel pro cenu v kategorii FIA osobnost roku, kterou získal již podruhé v řadě. Následně ještě získal cenu za manévr roku - předjetí Nika Rosberga v Brazilském deštivém maratonu.

Lewis Hamilton získal cenu pro druhého muže pořadí a Maxův stájový parťák Ricciardo si došel pro trofej za třetí místo. FIA promotérem roku se podruhé v řadě stala Velká cena Mexika.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy