Trulli znovu nenápadným hrdinou

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Toyota má především díky Italovi už nyní tolik bodů, jako doposud v žádné sezóně.

Loni byl Jarno Trulli za podivných okolností "vystrnaděn" z Briatorem vedeného Renaultu, kde nečekaně stabilně porážel Alonsa. Dnes mu nepřestává šlapat na paty s podceňovanou Toyotou.

V kvalifikaci nakonec neobhájil první řadu z Malajsie, ale díky problémům Michaela Schumachera opět osm bodů za druhé místo dovezl a na vítězného Fernanda Alonsa ztratil pouhých 13 s. Ralf Schumacher je u Toyoty jasnou a chybující dvojkou. I jeho dnešní čtvrté místo, přestože s půlminutovou ztrátou na Trulliho, však v průběžném pořadí znamená hodně.

Jarno Trulli:
"Dobře jsme bojovali s Michaelem, v první zatáčce jsem ho skoro dostal, ale nakonec si místo udržel, měl výhodu, protože vezl méně paliva. Držel jsem se Fernanda, a když se mi začal vzdalovat, snažil jsem se hlavně bez chyby dokončit závod."

"Je to skvělý výsledek pro Toyotu, podruhé za sebou jsme na bedně a znovu druzí. Ve druhé kvalifikaci bylo auto trochu nedotáčivé, ale závod už byl dobrý. Během závodu jsme s autem nemuseli nic dělat, druhé místo jsme získali vcelku snadno."

Jarno Trulli se tak po třech závodech dostal na druhé místo průběžného pořadí. Toyota dnes ze všech týmů získala bodů nejvíce a v průběžném pořadí je rovněž druhá. A co více - není to náhoda!

Foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy