Manor vyhlíží do budoucna s nadějí, loví nového investičního partnera

U Manoru věří, že se jim podaří finančně zvládnout i příští sezónu | foto: Pirelli

Tým Manor až do předposledního závodu překvapivě držel desátou příčku v Poháru konstruktérů, která mu zajišťovala nikoli bezvýznamnou sumu prize money. Jak se však zdá, podaří se zajistit jiný tok prostředků pro další existenci.

Na začátku roku 2015 převzal tým Manor nový majitel. Stephenu Fitzpatrickovi se podařilo udržet jej při životě i za cenu závodění s rok starými vozy. Pro letošní rok došlo k výkonnostnímu posunu také díky motorům Mercedes. V Rakousku Pascal Wehrlein dojel na 10. místě a vypadalo to, že Manor v přímém souboji porazí Sauber a dobude kýženou 10. příčku v šampionátu. Leč v Brazílii ho přeskočil díky výkonu Felipe Nasra tým Sauber a šance Manoru padly. Dokonce se začalo hovořit o tom, že tým je na prodej, což ovšem Fitzpatrick vyvrátil s tím, že poslední tým v Poháru konstruktérů bude mít nového investora.

"Nemůžu zatím detailně hovořit o konkrétních věcech, ale diskutujeme hned s několika potenciálními investory řekněme posledních šest měsíců. V jedné věci jsem měl jasno hned od začátku. V současné F1 jsou peníze provázány s výkony. Proto jsem otevřený všemu, co přinese do týmu větší investice, protože s tím pak roste i vývoj a výkony. Znamená to uvedení dalšího investora do týmu, čemuž jsem pochopitelně nakloněn. V této chvíli probíhají rozhovory s vážnými zájemci, to je zatím vše, co mohu uvést," prohlásil Fitzpatrick.

S týmem Manor je rovněž spojován americký podnikatel Tavo Hellmund, který už projevil v listopadu 2015 zájem o koupi této stáje. Padesátiletý rodák z Austinu už své aktivity realizoval při návratu americké Grand Prix ve "svém" městě do kalendáře F1, zrovna tak byl v pozadí znovuzrození Grand Prix Mexika. Pokud by do týmu opravdu vstoupil, znamenalo by to šanci i pro Estebana Gutiérreze na postu pilota. Hellmund už byl na některých serverech označován jako nový partner, ovšem euforii jeho příznivců zmírnilo právě Fitzpatrickovo prohlášení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy