Verstappen: Svůj nejlepší závod jsem odjel ve Španělsku, ne v Brazílii

Max Verstappen v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Pilot Red Bullu Max Verstappen za svůj nejlepší závod považuje Španělsko, kde vyhrál, nikoliv deštivou Velkou cenu Brazílii před 2 týdny.

Včera si Verstappen se svým týmovým kolegou Danielem Ricciardem před posledním závodem v Abú Zabí vyzkoušeli jízdu po písečných dunách na motorkách a čtyřkolkách. Došlo i na hodnocení letošní sezóny s novináři.

A Max si v ní více cení závodu v Barceloně než svého galapředstavení na vodě v Brazílii: "Ne, mým nejlepším závodem je samozřejmě stále Španělsko, protože jde o vítězství. Pokud jde o předjíždění, tak Brazílie určitě patří k těm nejlepším."

"Barcelona pro mě představuje ten nejzvláštnější okamžik, který se nemění. Brazílie byla velmi dobrá, ale trochu jiná. Šlo také o úplně jiné podmínky. Odjel jsem několik dobrých [závodů], takže hodnocení není na mě. Nakonec mi na tom opravdu ani nezáleží. Zkrátka se snažíte je zvládnout co nejlépe a nejrychleji," pokračuje Verstappen.

Radost po vítězství ve Španělsku, v prvním závodě po postupu k Red Bullu z Toro Rosso | foto: Red Bull Content Pool

Jak vidí své šance proti Mercedesu tento víkend? "Bude to těžké. Našim hlavním cílem je třetí příčka, pokud se Mercedesu nic nepřihodí. Momentálně jsou zkrátka příliš silní," shrnuje pilot Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy